Dagen før første nattefrost

Sådan en dag med let skyet solskin og temperaturer, der tillod at tage kaffen og strikketøjet med ud til havebordet. Og så kom nattefrosten. Med netop den i baghovedet tog jeg billedet af vores sent blomstrende Cosmos. Ja, den er en Stolt Kavaler, som den rager op med sit efterhånden fyldige blomsterflor. Jeg kan bare ikke gennemskue, hvorfor mine er så sent blomstrende i forhold til andre steder. Uanset årsagen, lyser de mange blomster opmuntrende midt i alt det stadigt grønne.

Tilfældigt nærmest faldt jeg samme dag over nogle små, stærkt lysende, gule svampe. Orangegul Køllesvamp, hedder de (Clavulinopsis Helveola). Så fine. Dem har jeg aldrig bemærket i græsset før. De forsvinder nok, så snart frosten kommer, så jeg er tilfreds med at have fået øje på dem nu.

About the Author:


Leave a Comment!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.