Den varmeste dag?

Klokken 14 sagde termometeret knap 32 grader. Dagen er spået at blive årets varmeste. I så fald bliver det ikke denne matrikel, der slår rekorden. Her har temperaturen i mange dage ligget på de der par og tredve grader. Jeg købte i øvrigt termometeret for nylig for at holde øje med, hvor varmt her egentlig er. Jeg har snart levet i skyggen i 14 dage og ihhh, hvor jeg nyder det – altså, at det er så varmt, at skyggen er det eneste sted jeg har lyst at være i.

Men jeg nyder det ikke uden en underliggende følelse af katastrofe. Hele den nordlige halvkugle har abnormt høje temperaturer. Hver dag er der artikler i avisen om klimakrisen og behovet for at bremse op. Så sidder man her og overvejer sit eget CO2 aftryk og forbrug. Jo, selvfølgelig kan vi da flyve mindre. Hvad med at sætte kvoter på flyvningerne, så der bliver færre landinger og vi tvinges over til andre transportformer og knap så fjerne destinationer? Eller begrænse antallet af de stærkt forurenende cruise-skibe, som udspyder al den dieselrøg, som Kbh har forsøgt at komme kvit ved at kræve filtre og lastbilbegrænsning? Og nærmest lige til højrebenet: nedsætte afgiften på elbiler! Det kræver politisk mod og vilje til at gå radikale veje, og i den henseende er jeg desværre ikke optimistisk. Så må vi andre gøre vores, hvor vi kan.

About the Author:


Leave a Comment!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.