Det er engkarsens tid

Når engkarsen blomstrer, kommer Aurorasommerfuglen. Både blomsten og sommerfuglen er på tilbagetog på matriklen. Derfor har jeg de senere år har ventet på begge med tilbageholdt åndedræt (ok, en mild overdrivelse), men indtil nu har jeg kunnet ånde lettet op. De findes stadig begge to, endda ser engkarsen ud til at sprede sig. Omhyggeligt går jeg uden om med plæneklipperen. Ikke at jeg bruger dén særlig ofte. Faktisk var denne weekend første gang i år, og den blev kun brugt til at slå gangstier i det, der snart er højt græs med okseøjer og ranunkler.

Denne weekend kom sommeren. 20 grader, aftensmad på terrassen, en lur i skyggen og en kop kaffe i dækstolen. Det rene driverliv var det ellers ikke. Det er lige nu, at der er størst aktivitet med havearbejdet. Ugræs, der skal fjernes, visne grene, der skal skæres væk, frø der skal sås. Når alt det er gjort, består det meste havearbejde sådan set bare af at slå græs. Så kan vi nyde frugten af anstrengelserne. Selvom vi egentlig bare ville have en naturhave, som ikke skulle passes særlig meget, må vi erkende, at der konstant er rydningsopgaver, der presser sig på. Fx reduktion af brombærkrat! Det er blevet til en del trillebørslæs i år. Heldigvis har det også været bålafbrændingsvejr, så jeg er kommet af med skidtet næsten lige så hurtigt, som jeg kunne rive det op. Jeg har nu også en svaghed for bål, så jeg finder nemt en anledning, så længe vejret tillader det. Godt vi ikke bor i tæt bebyggelse, så var det vist ikke gået med alle de bål.

About the Author:


Leave a Comment!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.