Stormfloden Avnø slap for

Det blev lidt for nervepirrende i går. Der var meldt stærkt forhøjet vandstand i alle sydlige og østlige farvende, fordi en ophobet vandmængde i Østersøen skulle ud gennem bælterne, samtidig med at det blæste kraftigt fra nord-nordvest. I løbet af eftermiddagen kom der meldinger ind om vandstigning hurtigere end forventet i det sydøstlige Jylland, og på Sjælland var især Gedser, Køge-kanten og Hvidovre ramt. Men vejrguderne var med vores lille plet, for vindretningen må have været gunstig. Ganske vist steg vandet i Avnø Fjord til højder, der var højere end varslet, men diget holdt vandet ude.
Søde-svoger havde ellers sendt en besked om formiddagen med tilbud om at køre med ned og hjælpe til med at flytte inventaret i sikkerhed, men vi valgte at stole på varslingerne kombineret med tillid til diget og kørte derfor ikke derned (jeg er iø også stadig sygemeldt). Vi var også i sms-kontakt med naboerne dernede. Dem var jeg mest bekymret for. De bor der permanent og det ene par blev genhuset under stormfloden i 2006. De blev heldigvis skånet.

About the Author:


Leave a Comment!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.