Fugle og planeter på Avnø

I weekenden introducerede jeg søsteren, niecen og søsterkæresten for Avnø Naturcenter. Søsterkæresten kan sin fuglebog og har udstyret i orden, og da jeg også kan være lidt med på teleskopfronten, var det oplagt at tage på fuglekiggeri.

Blæsten pev om ørene og skyerne forsømte ikke at sende en byge hen over os. Det var lige før det blev for meget. Men det klarede op og vi fortsatte heldigvis. Det var godt, for ellers havde vi ikke sat så mange hakker på tjeklisten:

  • masser af sæler i fjorden
  • islandske ryler
  • almindelige ryler
  • klyder
  • tinksmede
  • viber
  • strandskader
  • hjejler
  • rødben

Jeg har sikkert glemt et par stykker, men når jeg ser en klyde, er min lykke gjort. Den fugl er så smuk.

Avnø bruges også af amatørastronomer, for stjernehimlen derude er meget klar. Der er ingen nærliggende byers lys til at forstyrre observationerne om natten. Også om dagen kan man udvide sin planethorisont. Med hangaren som udgangspunkt er der opsat skilte, der illustrerer planternes afstand fra Solen. Teksten og QR-koder giver adgang til mere information og quizzer, hvis man har lyst til at dyste på sin viden om himmelrummet. Man kan overnatte derude i shelters. I princippet kunne jeg være fristet til at prøve en overnatning under den stjerneklare augusthimmel, men når det kommer til stykket, er jeg nok for mageligt anlagt til at binde an med den slags eksperimenter.

 

About the Author:


Leave a Comment!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.