Birkepollentid! Det klør i øjnene, og jeg har gang i øjendråberne og lommetørklæderne.

Det er også tid for forårshelligdagene, der nærmest står i kø. Vi er aldrig i tvivl om, hvad vi helst vil på denne tid: vi vil ned til Refugiet og rode rundt i jorden. Denne weekend er det Bededagsferien, vi nyder godt af. Solen har strålet fra en blå himmel hele dagen, og de sidste dages hårde blæst er taget noget af. Allerhelst ville jeg have tilbragt dagen udendørs, men roen kunne ikke falde over mig, før jeg havde fået både tjekket og dobbelttjekket arbejdsrelaterede regnskabs- og budgettal.

Så kedeligt arbejde krævede et par pauser, som jeg tilbragte på knæ, intensivt optaget af at befri et par stauder for græsdøden. Det foregår med omhyggelig fingerlugning, som giver skønne, sorte negle og udfordrer de svage kontormuskler. På trods af også sidste års tilsvarende indsats var det desværre for sent for de fleste skabioser, som ikke havde evnet at vokse sig ud af kvikgræssets favntag. De fine stauderøllikker skulle jeg også lede længe efter. Jeg ved snart ikke, hvor mange penge jeg forgæves har lagt i planteskolens pengekasse, optimistisk overbevist om at netop dén eller de stauder kunne klare sig i sommerhusbedet. En plante har dog klaret sig fantastisk: den prikbladede fredløs har helt fået overtaget i det ældste staudebed. Fred være med det – og måske deraf navnet. Den er så fin, når den står høj, gul og tæt i juni.

About the Author:


Leave a Comment!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.